24-25 oktober 2020: Barok aan de Rijn

Barok aan de Rijn, onder deze naam organiseert de Stichting Klavecimbel in Fusion een workshop op zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2020 in de Doelum te Renkum.

De workshop is dit keer bestemd voor (goede) amateurstrijkers: violisten, altviolisten, cellisten en contrabassisten zijn van harte welkom zich aan te melden om het mooie derde Brandenburgse Concert van Bach in een weekend in te studeren.

Annette Veltkamp leidt de workshop en het orkest vanachter het onlangs aangeschafte Mietke klavecimbel, gebouwd door Jan Kalsbeek uit Zutphen.

Het derde Brandenburgse Concert is een stuk voor strijkorkest met continuobegeleiding. De indeling van het strijkorkest is origineel: 3 verschillende vioolpartijen, 3 verschillende altvioolpartijen, 3 cello’s en een continuopartij, waarbij de bas van het klavecimbel verdubbeld kan worden door een contrabas. De partijen zijn min of meer gelijkwaardig en voor iedereen een geweldige uitdaging.

De bedoeling is dit stuk in een weekend zo goed te krijgen dat we aan het eind van de zondagmiddag een presentatie kunnen geven, wellicht aangevuld met een paar andere bekende stukken als The Queen of Sheba van Händel in een bewerking voor alleen strijkers.

Een paar weken voor de workshop krijgen de deelnemers de bladmuziek toegestuurd. Er wordt verwacht dat iedereen zijn partijen kan spelen als de workshop begint. De tijd die we hebben om samen te werken willen we graag besteden aan interpretatie van het stuk en het samenspelen. 

De bedoeling is van Barok aan de Rijn een jaarlijks terugkerend evenement te maken, waarbij in de toekomst wellicht ook barokke koorwerken aan de beurt kunnen komen.

Aanmelden kan via infusionklavecimbel@gmail.com

Programma: 
Zaterdag 24 oktober: 11.30 tot 17 uur
Zondag 25 oktober: 10.00 tot 15.30 uur
Presentatie: zondagmiddag (tijd volgt), vrije toegang voor familie, vrienden en andere belangstellenden
Kosten € 60,00 per persoon. Koffie, thee en wat lekkers zijn inbegrepen. Lunch zelf meenemen of te verkrijgen in de kantine van Doelum. 
Lokatie: de Cultuurzaal van Doelum, Hogenkampseweg 45, 6871 JK Renkum